Portret Otto Nijenhuis

Het koksvak is Otto Nijenhuis met de paplepel ingegeven. Als kind hielp hij zijn ouders in hun restaurant. Op een kratje staand bakte hij zijn eerste zelfgemaakte frites en enkele jaren later draait hij zijn eerste ijs. Zo ontstaat zijn liefde voor dit creatieve vak.

Hij vindt het dan ook belangrijk om bezig te zijn met het zoeken naar nieuwe gerechten, producten en bereidingswijzen, alles om zijn gasten te verwennen. En het werken met de mooiste en de meest verse producten vindt hij daarbij zeer belangrijk.  

Als je hem vraagt wat zijn filosofie is met koken, antwoord hij; “Alles wat je doet moet je goed doen, met gevoel en streven naar perfectie. Je moet het product te allen tijde in ere houden, het moet herkenbaar blijven en niet te veel smaken door elkaar gebruiken. En daarbij altijd de seizoenen in ere houden.”  

Hij ziet zichzelf als een creatieve chef met respect voor de klassieke keuken en het product, daarbij eventueel gebruikmakend van de moderne invloeden en technieken. Hij is hierbij wel altijd op zoek naar de eerlijke smaak en aandacht voor de juiste cuissons.  

Dagelijks werkt Otto Nijenhuis met een groot aantal ingrediënten, maar Geuldal lam en langoustines hebben zijn voorkeur. Daarnaast heeft hij een passie voor vergeten groentes en biologische ingrediënten. In zijn keuken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit de boomgaard en tuin van Château St. Gerlach en niet te vergeten uit de regio.  

Een gerecht waar hij trots op is, is een gerecht van verse paling, een voorbeeld van een vergeten product waar bijna niemand meer mee werkt. Daarnaast blijft lamsvlees een van Otto’s specialiteiten.  

Over zijn uitdaging of het doel dat hij wil bereiken met Restaurant Château St. Gerlach zegt hij zelf; “Ik streef met Château St. Gerlach naar een hoger niveau, voor zowel ons restaurant, maar ik wil ook luxere diners voor grotere groepen verzorgen.”   

Curriculum Vitae  

Werkervaringen:
1978 – 1979            Hotel-Restaurant Avenarius te Ruurlo als leerling-kok
1979 – 1981            Restaurant de Echoput, Relais Gourmand te Apeldoorn 
                              als leerling-kok
1981 – 1983            Restaurant de Hoefslag, Relais Gourmand te Bosch en 
                              Duin als chef de partie
1983 – 1984            Restaurant Scholtenshof, Relais Gourmand te Stevoort 
1984 – 2003            Hotel-Restaurant Prinses Juliana te Valkenburg a/d Geul 
                              vanaf 1 juni 1990 als chefkok
2003 – 2004            Le Grand Restaurant te Luik als chefkok
2004                       Restaurant Château St. Gerlach

1990 geslaagd voor Meesterkok examen  

Stages:
1986                    Restaurant Comme chez Soi te Brussel
1986                    Restaurant l’Aubergine te München
1987                    Restaurant Stucki Bruderholz te Basel
1987                    Restaurant Jamin te Parijs
1989                    Restaurant l’Espérance te Saint Père sous Vézelay
1990                    Hotel-Restaurant Troisgros te Roanne
1993                    Restaurant Le Crocodile te Strasbourg
Reserveren

Wenst u een tafel te reserveren? Neem dan contact op via +31 (0)43 608 88 88 of vul onderstaand formulier in (min. 24 uur van tevoren). Let op, uw reservering is pas definitief na bevestiging door ons.

Persoonsgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Restaurant
aantal
kinderen
Bijzonderheden

Velden met een * zijn verplicht