Portret Hans Snijders

Dat hij kok wilde worden dat wist Hans Snijders al zeer vroeg. Als kind bakte hij koekjes met zijn moeder en hij had hier zoveel plezier in dat hij al snel de keuze heeft gemaakt om naar de kokschool “pastoor Jacobs” in Sittard te gaan.  
Sinds 1980 werkt Hans Snijders in Restaurant Château Neercanne, alwaar hij in 1985 een Michelin ster kreeg.  

Om meer te weten te komen over Hans Snijders en zijn passie in de keuken, hebben wij hem enkele vragen gesteld.  

Wat is uw filosofie met koken?
Goed op smaak niet te gecompliceerd, maar zoeken naar de juiste perfecte combinatie. Zo heb ik ooit een saus ergens geproefd waarvan ik gewoon 2 maal na servies vroeg zo lekker, met een krokant stuk brood je laatste restje saus van je bord afhalen, want met de tong je bord aflikken mag schijnbaar niet! Het hoeft niet luxe te zijn als het maar goed op smaak is en natuurlijk het belangrijkste : vers is de beste start. Zo moet je zoeken naar de beste aardbei, de beste entrecote etc. En als dat lukt is ‘t kicken. Zo kan een kabeljauw die stijf staat van versheid je in verrukking brengen.  

Voor welke ingrediënten heeft u een passie en waarom?
Aardbeien van onze "Frassiere" Edith Boenne. Als de eerste binnen komen, in laatste week van mei dan is het schransen! Ik kan er niet afblijven. En ze worden nog lekkerder naar mate het seizoen vordert, want hoe meer zon, en niet te veel regen dan smaken ze alleen maar beter. Echter, mits je het juiste ras hebt natuurlijk.  

Hoe omschrijft u uw keuken?
Frans georiënteerd. Echter een mooie stampot van Nicola aardappel en gerookte makreel is toch ook smullen, of een stamppot van gezouten snijboontjes, maar ja de gasten komen hier niet altijd voor. Tevens proberen we met het seizoen mee te gaan. Echter als je soms van een ander continent de dikste en lekkerste kersen krijgt dan vraag ik me wel eens af, waarom niet. Neem je dan weer in ogenschouw de verspilling van energie om die producten hier te krijgen, dan kom je wel eens in tweestrijd.  

Wat zijn uw uitdagingen?
De meeste belangrijke uitdaging moet zijn met je equipe de hoogste kwaliteit halen. En ervoor te zorgen dat het sociaal verantwoord is voor mijn equipe. Geen drie sterren willen halen door mensen 12 tot 14 uren te laten werken en maar 8 betalen, dat zijn in mijn ogen geen gezonde exploitaties. Door constant te blijven denken, hoe kan ik het anders, en nog beter met dezelfde energie. Dus innovatie door o.a. machine en materialen. And last but not least:  iets bereiken doe je met goede medewerkers en niet alleen!! Tevens is de uitdaging om van de jonge medewerkers die binnen komen als een blok grove graniet, na jaren van schaven en kneden om te vormen tot diamanten die blinken, dat is de ultieme uitdaging. Zij moeten beter worden dan mij, echter van het rondje om de kerk win je geen olympische medaille dus moeten ze trainen en trainen. "Übung macht den Meister" en geloof me, ze zijn er.  

Op welk gerecht bent uw trots of is uw specialiteit?
Gestoofde kalfswang met truffelsaus. Dat is een van mijn signaturen en staat al 15 à 20 jaar op de kaart. De uitdaging was toentertijd met een onbekend stuk vlees wat stug en taai was door het vele werken - het kauwen -  toch tot een topgerecht te maken. Voor dit gerecht komen vaste gasten terug, oftewel zij zijn misschien wel vaste gast hierdoor geworden.   Curriculum Vitae 
 
 Hotel Prinses Juliana te Valkenburg   1972 -1974
 Leerlingkok  
 Euromotel te Beek   1975 - 1976
 Demi-chef de partie    
 Hotel Prinses Juliana te Valkenburg  1976 - 1976
 Demi-chef de partie    
 Restaurant Chez-Septime te Liège (B)   1977 - 1977
 Demi-chef de partie    
 Hotel Prinses Juliana te Valkenburg  1977 - 1977
 Chef de partie  
 Restaurant Chez Septime te Monte Carlo (MC)  1977 - 1977
 Chef de partie  
 Restaurant kasteel Hoensbroek  1977 - 1978
 Chef de partie  
 Hotel / restaurant kasteel Wittem  1978 - 1979
 Chef de partie  
 Sous-chef de Cuisine   1979 - 1980
 Restaurant Château Neercanne te Maastricht  1980 -
 Chef de cuisine  

 Diverse  
 1981: Diner voor de Europese leiders tijdens de Eurotop
 1983: Behalen van de SVH titel Maître de Cuisinier
 1985: Behalen van de Michelin ster
 1991: Lunch voor de Europese leiders tijdens de Eurotop
Reserveren

Wenst u een tafel te reserveren? Neem dan contact op via +31 (0)43 325 13 59 of vul onderstaand formulier in (min. 24 uur van tevoren). Let op, uw reservering is pas definitief na bevestiging door ons.

Persoonsgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Restaurant
aantal
kinderen
Bijzonderheden

Velden met een * zijn verplicht