Le dîner des jeunes talents

Wegens succes organiseren wij ook dit jaar
"Le dîner des jeunes Talents"

Zondag 6 oktober 2013

“Le dîner des jeunes talents” is een initiatief van Opera Zuid, Prinses Christina Concours en Château St. Gerlach om jonge talenten een podium te geven.

Getalenteerde zangers van Opera Zuid, musici van het Prinses Christina Concours en gastheren en koks van Château St. Gerlach laten u tijdens het verrassende viergangendiner kennismaken met de ‘professionals’ van de toekomst.

Miranda van Kralingen zangeres en artistiek leider van Opera Zuid zal u deze avond begeleiden. 

U wordt rond 16.00 uur verwelkomd met een aperitief en amuse in de Philibertzaal van Château St. Gerlach. Aansluitend nemen wij u mee in een wereld vol culturele en culinaire verrassingen.
Het einde van de avond is voorzien rond 21.30 uur.

Het diner wordt geserveerd aan grote tafels van maximaal 12 personen. Het is mogelijk om een tafel van 8 tot 12 personen exclusief te reserveren voor uw gezelschap.

De prijs bedraagt € 95,- per persoon, inclusief viergangendiner, aperitief met amuse, wijnarrangement, waters, koffie met friandises en muzikale intermezzo’s.

Reserveren kunt u telefonisch via +31 (0)43 608 88 88 of via gerlach@chateauhotels.nl


De jonge talenten

Graag stellen wij hierbij de jonge talenten voor die tijdens Le dîner des jeunes talents acte de présence geven.

Talenten Prinses Christina Concours

Romano Diederen (12 jaar) - trompettist
Hawijch Elders ( 14 jaar) - violiste

Talenten Opera Zuid

Veerle Sanders - sopraan
Rubèn Plantinga - bariton
Giulia Tubia - piano

Talenten Château St. Gerlach

Fong Huynh - kok
Misha Berger - kok
Cedric Ramakers - kok
Jefferey McCarthy - kok
Brenda Hendriks - gastvrouw
Bjorn Kikken - gastheer

Romano Diederen

Romano Diederen

Romano Diederen (2000) zit in 2-HAVO bij het Graaf Huyn College te Geleen, waar hij de Vooropleiding van het Conservatorium Maastricht volgt (VOCO). Romano heeft sinds 2006 trompetles van Richard Didden bij de Fanfare Sint Caecilia (Schinnen). In 2011 werd Romano toegelaten op de Jong Talenten Klas van het Conservatorium Maastricht, waar hij les krijgt van Theo Wolters (klassieke muziek) en Richard Didden (lichte muziek). Natuurlijk leert Romano ook veel van zijn vader (Roger Diederen) die met hem menig muzikaal uurtje doorbrengt.

Hij heeft prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours (2012 en 2013) en hij was in 2012 zowel Limburgs en Nederlands kampioen in de Jeugddivisie van de LBM (Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) en winnaar van de talentenjacht “Het Talent van Limburg”.

Verder speelde Romano dit jaar als solist op het Kinderprinsengrachtconcert te Amsterdam en tijdens de concerten van André Rieu op de Vrijthof te Maastricht.
Hadewijch Elders

Hawijch Elders

Hawijch Elders (1998) begon met vioolspelen toen zij zes jaar oud was. Momenteel heeft zij les van Benzion Shamir en Mea Fontijn, aan de Young Talent Academy van Codarts, Rotterdams Conservatorium en Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Zij volgde masterclasses bij onder anderen Liza Ferschtman en Emmy Verhey.

Hawijch won eerste prijzen tijdens de Iordensn Viooldagen en bij concoursen van de Stichting Jong Muziektalent. Ook won zij de GasTerra Award van de Summer Academy van het Peter de Grote Festival 2012. In 2013 won zij een tweede prijs op het Prinses Christina Concours West 1 in Rotterdam. Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2013 won zij eveneens een tweede prijs, en sleepte bovendien de Publieksprijs in de wacht. Hawijch is lid van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Zij heeft een Max Möller-viool en een strijkstok van Louis Morizot in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.  
Veerle Sanders

Veerle Sanders

De Nederlandse sopraan Veerle Sanders is net afgestudeerd met het stuk ‘Masterclass van Maria Callas’ aan de opleiding Muziektheater en wil zich via de master Klassiek Muziektheater gaan specialiseren in opera. Tijdens haar opleiding speelde Veerle onder andere de rol van Verteller in Joseph and the amasing technicolor dreamcoat en Julia in De Spooktrein.

Veerle krijgt zangles van Edward Hoepelman en Wilma Bierens. Ook volgt ze spelles bij Roeland Vos en Marc Krone. Veerle volgt tevens masterclasses bij onder andere Paul Eenens, Freek Bartels, Sieta Keizer, Turid Karlsen, Inge Ipenburg en Mike Weerts.

Vanaf seizoen 2013-2014 start zij haar carrière bij Opera Zuid in verschillende producties.
Ruben Plantinga

Rubèn Plantinga

De Nederlandse bariton Rubèn Plantinga kreeg als jongenssopraan les van Ineke Vlogtman en Felix Schoonenboom. Daarna heeft hij de opleiding klassieke zang gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les kreeg van Pierre Mak. Tijdens het Nederlands Kamer Opera Festival vertolkte hij in de opera Canticle II van Benjamin Britten de rol van Isaac.

In 2011 en 2012 zong hij in Orfeo ed Euridice van C.W. Glück, de opera van het jaar, op Paleis Soestdijk en werkte samen met het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zong hij bij The Bach Choir of the Netherlands onder leiding van Pieterjan Leusink waar hij onder andere de basaria’s zong van de in het Nederlands vertaalde Mattheus Passion.

Bij Opera Zuid vertolkt Plantings in seizoen 2013-2014 de rollen van Moralès in de opera Carmen van Bizet, zingt hij rollen in de Nieuwjaarsproductie en het programma Z.O.Z. en zingt hij in het Zuidelijk Theaterkoor van Opera Zuid.

Giulia Tubia

De in Italië geboren pianiste Giulia Tubia is afgestudeerd als concertpianiste aan het conservatorium van Trieste en heeft zich geperfectioneerd bij Maestro Bruno Mezzena aan de Muziekacademie van Pescara. Sinds haar eerste studiejaar heeft ze in meer dan twintig (inter)nationale pianocompetities voor jonge musici de eerste prijs gewonnen.

Naast de muziek heeft ze ook twee andere grote passies: de dans en de podiumkunsten. Ze is tevens afgestudeerd als danseres aan Teatro alla Scala van Milaan en École Atelier Rudra Béjart Lausanne in Zwitserland en heeft een master in Management voor de podiumkunsten behaald aan de Bocconi-universiteit te Milaan.

Sinds 2008 werkt ze voor choreograaf Joost Vrouenraets als productie- en zakelijk leider. Verder is ze als taalcoach Italiaans verbonden aan Opera Zuid en productieleider voor het Conservatorium Maastricht en festival Cultura Nova in Heerlen. Sinds vorig jaar is ze weer actief als pianist en werkt ze als repetitor bij Opera Zuid.
Reserveren
Selecteer hotel
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Promocode (optioneel)
Heeft u een corporate contract? Klik dan hier om in te loggen