Verhalen Verbeeld

Verhalen Verbeeld

Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants, Marres Projects en Bureau Europa/platform voor architectuur zijn een samenwerking aangegaan in de vorm van een cultureel onderzoek. Dit project met de naam ‘Verhalen Verbeeld’ concentreert zich in eerste instantie op de geschiedenis van het landgoed WinselerHof in Landgraaf.

Verhalen Verbeeld
“Nature uses human imagination to lift her work of creation to even higher levels.”
(Luigi Pirandello)


De 16e-eeuwse carréboerderij WinselerHof is vanaf 1985 door Camille Oostwegel volledig gerestaureerd en ingericht als hotel en restaurant; de omringende akkerlanden zijn dit jaar aangekocht om de voormalige hoogstamfruitbomen, bloemen- en kruidentuinen en de wijngaard in ere te herstellen.

Marres Projects en Bureau Europa benaderen kunstenaars, ontwerpers, filosofen en historici die in de diverse fasen van het project aan de slag gaan met de geschiedenis en de landschappelijke waarden van het gebouw en het omringende gebied, het agrarische verleden en de mijnhistorie van de regio, en de verhalen uit de streek.

Het project start in augustus 2013 met geselecteerde kunstenaars en ontwerpers die in het landschap rond de WinselerHof aan het werk gaan.

De geselecteerde kunstenaars zijn:
- Astrid Mingels
- Hans Engelbrecht
- Chris Kabel
- Kim Bouvy

In september 2013 start de tweede fase van het project: studenten van de Faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht verrichten onderzoek naar de narratieve en feitelijke geschiedenis van de WinselerHof en zijn omgeving. Uit de onderzoeksresultaten selecteren de betrokken partners enkele interessante elementen die in de laatste fase op het terrein van De WinselerHof worden verwerkt in meerdere brede, culturele projecten: beeldende kunst, landschapsarchitectuur, maar bijvoorbeeld ook muziek of theater.

Klik hier voor meer informatie over de achtergrond
Klik hier voor de beschrijving van het project 'Verhalen Verbeeld'
Reserveren
Selecteer hotel
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Promocode (optioneel)
Heeft u een corporate contract? Klik dan hier om in te loggen