Corporate site

Camille Oostwegel ontvangt Gouden Eeuw Award

19 september 2013 - Camille Oostwegel neemt aanstaande zaterdag, 21 september, de Gouden Eeuw Award in ontvangst tijdens het jubileum van de Gouden Eeuw Awards in Amsterdam. Hotelier Oostwegel (1950) krijgt de onderscheiding voor zijn uitgebreide inzet voor de historie, kunst, natuur, cultuur en gastronomie in Nederland. Dat maakte organisator Bewonder Nederland donderdag (19 september) bekend.

Eerder werd bekend dat ook Hans van Manen, Ellen Vogel en Anneke Grönloh worden onderscheiden tijdens het 5-jarig bestaan van de Gouden Eeuw Awards.

In 1969 begon Camille Oostwegel met zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht die hij in 1972 met goed gevolg afrondde. Van 1972 tot 1980 werkte hij bij diverse Novotelvestigingen. Tijdens deze periode werd hij al snel exploitatiedirecteur en adviseur van de eerste Novotelvestigingen buiten Frankrijk (Brussel, Antwerpen, Luxemburg, Saarbrücken, Schiedam, Breda). In 1980 kwam hij terug naar Limburg en zette hij zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Hij begon met 4 werknemers in zijn eerste restaurant: Kasteel Erenstein.

De onderneming van Camille Oostwegel bestaat uit hotels en restaurants (Château Neercanne, WinselerHof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht) waar in totaal circa 400 medewerkers werken.

Klik hier voor het uitvoerig cultureel CV van Camille Oostwegel

De Gouden Eeuw Awards werden eerder in ontvangst genomen door onder anderen André van Duin, Paul van Vliet, Liesbeth List en André Kuipers.

De jury staat onder leiding van de koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch.
Archief
Kies een periode
Filter onderwerp