WinselerHof

Dinsdag 17 april kunstlezing over Van Gogh

1 maart 2012 - Op dinsdag 17 april om 11.00 uur organiseert Bon et Bien Kunsteducatie Aangenaam Anders de kunstlezing 'Vincent van Gogh, vernieuwer van de schilderkunst' in Hotel WinselerHof.

Hoewel van Gogh slechts 10 jaar van zijn leven als schilder werkzaam was had zijn werk een enorme invloed op de schilderkunst van de twintigste eeuw. Beeldend kunstenaar Arjen van Prooijen gaat in zijn lezing in op de aspecten van zijn werk die vernieuwend waren en legt uit waarom die aspecten van belang waren voor de expressionisten. Hierbij zal ook het leven van de schilder en de fases en stijlen van zijn werk worden besproken. Van Gogh had een bijzondere affiniteit met Japan. Ook dat aspect is zichtbaar in zijn werk  en zal uitvoerig aan bod komen. 

Gedurende de lezing zal er een lekkere kop koffie met gebak geserveerd worden, een lunchsalade en een glaasje wijn. Zo wordt kunst kijken wel heel erg aangenaam!

Voor meer informatie, prijzen en reserveringen kunt u contact opnemen met Moon Peerboom, coördinator “Bon et Bien” Kunsteducatie Aangenaam Anders via telefoonnummer 045 546 4350 of per e-mail moon.peerboom@planet.nl 
Archief
Kies een periode
Filter onderwerp