Maastricht voorjaar

Omgeving

Collectie Traces et Tracés (1 mei - 16 september 2016)

Een uiterst kleurrijk en gevarieerd beeld van een halve eeuw Frankrijk.
Lees meer Lees meer  > Collectie Traces et Tracés

Ons Kruisherenhotel Maastricht is vanaf 1 mei tot 16 september 2016 het fraaie decor van de collectie van Traces et Tracés - Sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed. 

De collectie presenteert een uiterst kleurrijk en gevarieerd beeld van een halve eeuw Frankrijk, gefotografeerd, geschilderd en opgetekend vanuit een geheel eigen invalshoek die bij velen nostalgische gevoelens zal oproepen.

Het resultaat van jarenlange tochten van Rob Verbeek door het prachtige Frankrijk. Dertig jaar lang fotografeerde de voormalig wijnhandelaar elke muurreclame die hij in Frankrijk tegenkwam. 

Op 24 mei 2013 schonk hij zijn bijzondere collectie van ruim 2000 volledig gedocumenteerde foto’s aan het Musée des Arts Décoratifs (Louvre/Parijs). Directrice Béatrice Salmon prees de collectie bij die gelegenheid als een buitengewoon belangrijke bijdrage aan het vastleggen van dit Franse cultureel erfgoed.

De rode draad in "Traces et Tracés" is Robs fascinatie voor schuren, huisjes en huizen met muurschilderingen. Franse advertenties in frescovorm, waarvan de eerste exemplaren stammen uit begin vorige eeuw.

Sinds de start van Rob Verbeeks wijnhandel in 1972 is beeldend kunstenaar Carl Lücker doorlopend nauw betrokken geweest bij de PR ervan. Zo verzorgde hij de vormgeving van de wijnbrochures waarin de verhalen van Verbeek steeds door hem verluchtigd werden met een aquarel. Ook deze zijn te zien in de collectie. 

Meer informatie


Fiets- & wandelroutes

Klik hier voor de fiets- & wandel mogelijkheden vanuit Kruisherenhotel Maastricht
Lees meer Lees meer  >

Kruisherenhotel Maastricht is gelegen in het centrum van Maastricht op een steenworp afstand van het Vrijthof. Vanuit het Kruisherenhotel wandelt u direct de stad in of kunt u gemakkelijk zelfstandig een wandelroute volgen. Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken met een wandeling door een natuurgebied aan de rand van Maastricht. 

Wandelroutes:

Stadswandeling 2 km

Wandeling Cannerbos 6 km
Wandeling Sint Pietersberg 5km


Bezienswaardigheden

Klik hier voor de bezienswaardigheden
Lees meer Lees meer  >

Onze selectie van bezienswaardigheden en attracties in Maastricht.

Bonnefantenmuseum
Museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst met een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het opvallende gebouw schittert aan de skyline van Maastricht. 
Museum aan het Vrijthof
Uniek museum met een uniek verhaal: een verhaal over Maastricht. Geinspireerd door creativiteit en ondernemerschap. Maak op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht. 
Natuurhistorisch museum
Maak een reis door de tijd, van het steenkolentijdperk en de Krijtzee met de Mosasaurus tot het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven. Bekijk de dieren van de hellingbossen, de kalkgraslanden en de grindgaten, of snuffel eens rond in het oude, ‘bruin’ museum. 
St. Servaas Basiliek en schatkamer
Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
Fort Sint Pieter en grotten
Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, zowel bovengronds als door de grotten of een combinatie. 
Kazematten
Netwerk van ondergrondse gangen en mijngalerijen. Deze tunnels werden in tijden van belegering gebruikt om de vijand van onder de grond te verrassen.
Bisschopsmolen
De oudste draaiende watermolen van Nederland. De molen heeft een eigen ambachtelijke bakkerij. Broodbakken een kunst is en dat passie het hoofdingrediënt is voor een heerlijke vlaai.
Boottochten
De vijf passagiersschepen van Rederij Stiphout verzorgen een groot aantal lijndienst boottochten. Deze variëren van een korte rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik.
Theater aan het Vrijthof
Bij het Theater aan het Vrijthof kunt u terecht voor (inter)nationaal Toneel, Opera, Muziektheater, Cabaret, Dans, Musical en veel meer. 


Klik hier voor de bezienswaardigheden en attracties in Zuid-Limburg en de Euregio.
 


Bonnefantenmuseum
Museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst met een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het opvallende gebouw schittert aan de skyline van Maastricht.  Museum aan het Vrijthof
Uniek museum met een uniek verhaal: een verhaal over Maastricht. Geinspireerd door creativiteit en ondernemerschap. Maak op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht.  Natuurhistorisch museum
Maak een reis door de tijd, van het steenkolentijdperk en de Krijtzee met de Mosasaurus tot het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven. Bekijk de dieren van de hellingbossen, de kalkgraslanden en de grindgaten, of snuffel eens rond in het oude, ‘bruin’ museum.  St. Servaas Basiliek en schatkamer
Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden. Fort Sint Pieter en grotten
Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, zowel bovengronds als door de grotten of een combinatie.  Kazematten
Netwerk van ondergrondse gangen en mijngalerijen. Deze tunnels werden in tijden van belegering gebruikt om de vijand van onder de grond te verrassen. Bisschopsmolen
De oudste draaiende watermolen van Nederland. De molen heeft een eigen ambachtelijke bakkerij. Broodbakken een kunst is en dat passie het hoofdingrediënt is voor een heerlijke vlaai. Boottochten
De vijf passagiersschepen van Rederij Stiphout verzorgen een groot aantal lijndienst boottochten. Deze variëren van een korte rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik. Theater aan het Vrijthof
Bij het Theater aan het Vrijthof kunt u terecht voor (inter)nationaal Toneel, Opera, Muziektheater, Cabaret, Dans, Musical en veel meer. 


Klik hier voor de bezienswaardigheden en attracties in Zuid-Limburg en de Euregio.
 

">

Shoppen

Klik hier voor meer informatie over winkelen in Maastricht en omgeving
Lees meer Lees meer  >

In de omgeving van Kruisherenhotel Maastricht zijn vele mogelijkheden om een dag naar hartelust te winkelen. 

Kijk hier voor het winkelaanbod in:

Maastricht
Luik (B)
Aken (D)
Maasmechelen Village Outlet Shopping te Maasmechelen (B)
Designer Outlet te Roermond


Maastricht
Luik (B)
Aken (D)
Maasmechelen Village Outlet Shopping te Maasmechelen (B)
Designer Outlet te Roermond

">