Kerst in Kruisherenhotel Maastricht

Uitgelicht

De periode rondom Kerst en Nieuwjaar is misschien wel de mooiste tijd van het jaar.

De Magische lichtroute brengt je in het winterseizoen in Maastricht naar de mooiste plekjes van de stad. 

Liefhebbers van theater, dans en muziek worden ook dit jaar overladen met culturele cadeaus tijdens het Magische Cultuur Festival van 28 november tot 3 januari 2016 . 

De straten, pleinen, cafés, musea en theaters zijn gevuld met uiteenlopende (Eu)regionale muzikale, theatrale en dans performances.  Sfeervolle verhalen en aanstekelijk (straat)theater verrassen de bezoeker op bijzondere plaatsen in Maastricht op magische wijze. 

Tijdens het gratis toegankelijke Magic Music Festival op 11, 12 en 13 december worden diverse optredens verzorgd, op straat, in de horeca en op pleintjes in het centrum van Maastricht.

Overige culturele tips:

Het Bonnefantenmuseum presenteert onder de titel CERAMIX een tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars. Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard en loopt tot 31 januari 2016. 

Centre Céramique kondigt met trots de fototentoonstelling  'La famille'  van Alain Laboile aan. De zwart-wit foto’s van Alain Laboile (Bordeaux, 1968) fascineren. Ze zijn tijdloos, universeel en herkenbaar. De foto's van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed en verlangen op. Deze tentoonstelling is van 1 december tot 20 maart 2016 te bezoeken. 

Tot dan !

Bastiaan Klomp
Directeur/Gastheer