Maastricht voorjaar

Uitgelicht

Welkom in de 'lente' van 2016!

 
Zelf vind ik het voorjaar de mooiste tijd van het jaar. Met net wel óf net niet meer een jas aan, heerlijk genieten van het voorjaarszonnetje. Maastricht en het Zuid-Limburgse Heuvelland lenen zich erg goed voor dit seizoen. De bomen en struiken die in de knop staan, de bloemen in de parken die bloeien en de Maastrichtenaren die flaneren door de parken en de oude straatjes van onze mooie binnenstad.

Heerlijk,… en dan ergens in een van de Maastrichtse eetcafés, een heerlijke lunch genieten met een stuivend glas wijn. Dat is het ultieme ‘Joie de Vivre’.

(Her)ontdek Maastricht vanuit ons hotel en geniet bijvoorbeeld elke zondag van de gratis toegankelijke Lazy Sunday Concerts & Co om 11.00 uur of 16.00 uur. 


Overige culturele tips:

Twee exposities van wereldklasse zijn momenteel in Maastricht te bezoeken.

Allereerst de expositie ‘Notes on Creativity’. Een expositie over o.a. de illustraties van Ferran Adria, de revolutionaire chef van ’s werelds beste restaurant El Bulli. Notes on Creativity loopt tot 3 juli 2016 en zal in Europa uitsluitend in Marres Maastricht getoond worden. In ons hotel kunt u zelfs van een klein voorproefje genieten. Twee van de schetsen over de evolutie van de keuken, zijn te zien in onze kunstkast. Kaartjes voor de tentoonstelling à € 15,- zijn te koop via onze receptie.

Een van de beroemdste hedendaagse kunstenaars is de excentrieke Brit Grayson Perry.
Het werk van Perry dat tentoongesteld is in het Bonnefantenmuseum Maastricht, kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis. Te bezichtingen tot 5 juni 2016. 

Geniet van de lente ! 

Bastiaan Klomp
Directeur/Gastheer