omg_TAV

Uitgelicht

Welkom in de 'winter' van 2016!
Zelf vind ik dit de mooiste tijd van het jaar.

Met een dikke winterjas aan en het najaarszonnetje aan de hemel door het stadspark, langs de Maas en op de Sint Pietersberg wandelen. Heerlijk… en dan ergens in een van de Maastrichtse eetcafés genieten van een lunch met een stuivend glas wijn. 

Maastricht en het Zuid-Limburgse Heuvelland lenen zich perfect voor dit ultieme ‘Joie de Vivre’. Ons Kruisherenhotel Maastricht past precies in deze sfeer. Een warme deken in het staartje van de winter en de start van het voorjaar. 

(Her)ontdek Maastricht vanuit ons hotel en geniet bijvoorbeeld elke zondag van de gratis toegankelijke Lazy Sunday Concerts & Co om 11.00 uur of 16.00 uur. 

Loop van 30 januari t/m 4 februari het Poëzieparcours en wandel door de stad van gedicht naar gedicht of beleef de unieke Maastrichtse Carnavalscultuur van 7 t/m 9 februari.

Overige culturele tips:

Het Bonnefantenmuseum presenteert onder de titel CERAMIX een tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars. Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard en loopt tot 31 januari 2016. 

Centre Céramique kondigt met trots de fototentoonstelling  'La famille'  van Alain Laboile aan. De zwart-wit foto’s van Alain Laboile (Bordeaux, 1968) fascineren. Ze zijn tijdloos, universeel en herkenbaar. De foto's van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed en verlangen op. Deze tentoonstelling is van 1 december tot 20 maart 2016 te bezoeken. 

Tot dan !

Bastiaan Klomp
Directeur/Gastheer