Maastricht voorjaar

Uitgelicht

Summer in the City!
Maastricht wordt vaak gezien als een stukje buitenland.

Voor de een staat Maastricht synoniem voor een Zuid Franse stad waar je heerlijk kunt flaneren. De ander treft een weelde aan restaurants en bars, zoals je dat alleen maar kent in Zuid-Europa. Maastricht is in ieder geval geen saaie óf voorspelbare stad, zeker wanneer het zomerseizoen start met een keur aan events!

Mijn tips voor de zomer:

IRONMAN (31 juli Maastricht en Heuvelland)
IRONMAN, één van de grootste duursport-evenementen ter wereld, komt voor de tweede keer naar de regio Maastricht. Atleten (topsporters alsook amateurs) uit ruim 42 landen leggen een loodzwaar parcours af: 3,8 km zwemmen in de Maas, 180 km fietsen en tot slot nog 42,2 km hardlopen. Start, finish en transitie-zone vinden allen plaats in het centrum van Maastricht.

André Rieu op het Vrijthof (8, 9, 10, 14, 15, 16 en 17 juli).
André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer van 2016 met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Rieu tovert in 2016 het hele Vrijthof weer om tot één grote openlucht concertzaal . Heerlijke melodieën, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera’s, operettes en musicals. 

NOTA BENE; Helaas is het Kruisherenhotel reeds volgeboekt; kijkt u gerust bij Chateau St. Gerlach en WinselerHof of zij wel nog kamers beschikbaar hebben.

Culture Valley (woensdag 19 augustus, Stadspark)
Culture Valley is een cultureel festival met dans optredens, theater, live muziek en nog veel meer! Verwonder uzelf in het Stadspark van Maastricht! Op woensdag 19 augustus, zal het Stadspark van Maastricht omgetoverd worden in een ware culturele speelplaats. Verspreid over verschillende locaties zullen optredens plaatsvinden in de vakgebieden; dans, theater, muziek, comedie en film. Toegang is gratis.

Preuvenemint (25 t/m 28 augustus, Vrijthof)
Deze week zindert de gastronomische hoofdstad Maastricht weer van genot, want dan wordt voor de 35e keer het Vrijthof omgebouwd tot het grootste open lucht restaurant van Nederland! Kom ‘preuve’ bij de ruim 30 stands en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies!