TEFAF Maastricht

Omgeving

Evenementenkalender

Verwachte evenementen en activiteiten:

16 t/m 31 januari

Maastricht aan de bar/ Maastricht aan tafel

Van 16 t/m 31 januari 2016 is het voor ieders smaakpapillen bijna een must om een bezoek aan dé gastronomische én gastvrije hoofdstad op het menu te zetten. Dan vinden Maastricht aan Tafel en aan de Bar plaats. 

Meer informatie

28 januari t/m 20 februari 

Festival des Pays de Danses

Ontdek internationale hedendaagse dans op een uniek platform voor kunstenaars aangedreven door de Federatie Wallonië-Brussel. Dansers en choreografen zullen hun visie op de wereld uit te drukken door middel van kunst.

Meer informatie

7 t/m 9 februari 

Carnaval in Maastricht

Zondag 7 t/m dinsdag 9 februari 2016 bruist het weer in Maastricht, dé carnavalsstad van Nederland!

Meer informatie

t/m 28 februari

Deel 2 van de serietentoonstelling LICHT

Dansende lampen, lampen die bellen blazen, lampen die reageren op ademhaling en lichaamsbeweging, de oscar-genomineerde film "The Origin of Creatures" door Floris Kaayk... Het belooft weer een bijzondere expositie te worden. 

Meer informatie

16 februari - 20 maart

Schrit_tmacher, Just dance 2016

In 2016 vindt de 21ste editie plaats van het moderne dansfestival schrit_tmacher. Van 16 februari tot en met 20 maart gonst het in de buursteden ‪Heerlen‬ en ‪‎Aken‬ van internationale beweging: opkomende talenten én toonaangevende namen.

Meer informatie

6 maart t/m 6 juni 

'Les Deux Garçons' exposeert met 'PURE' 

Museum aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomt in 2016 het Nederlandse kunstenaarsduo 'Les Deux Garçons' met hun eerste overzichtstentoonstelling 'PURE'. Taxidermie sculpturen, bronzen beelden en gemengde techniek objecten laten de diversiteit van de kunstenaars zien. 

Meer informatie

11 t/m 20 maart

TEFAF 2016

Van 11 tot en met 20 maart 2016 wordt het MECC in Maastricht weer omgetoverd tot de toonaangevende kunstbeurs The European Fine Art Fair .

Meer informatie

12 maart t/m 25 september 

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2016

Kunst in Valkenburg (KIV) opent voor de 9e keer haar deuren. Traditioneel vindt KIV Inside plaats t/m Paasmaandag 28 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

De expositie op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV Outside start ook op 12 maart en loopt de hele zomer door t/m 25 september 2016.

18 t/m 20 maart 

City Polo Maastricht 2016

Nergens anders ter wereld vormt een binnenstad het decor voor de oudste balsport ter wereld. De beste poloteams ter wereld komen voor dit bijzondere evenement speciaal naar Maastricht. Dé mogelijkheid om te genieten van de allure van deze prachtige historische stad én spectaculaire sport

Meer informatie

t/m 20 maart

Fototentoonstelling 'La famille' - Alain Laboile

Centre Céramique kondigt met trots deze fototentoonstelling aan. De zwart-wit foto’s van Alain Laboile (Bordeaux, 1968) fascineren. Ze zijn tijdloos, universeel en herkenbaar. De foto's van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed en verlangen op.

Meer informatie

t/m 3 april 

De tentoonstelling Gladiatoren - Helden van het Colosseum

Laat u in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren onderdompelen in de beklijvende wereld van de gladiatoren. De tentoonstelling kent absolute topstukken uit tal van musea uit heel Europa en is een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome. 

Meer informatie 

16 t/m 17 april

Amstel Gold Race 2016

De 51e editie van de Amstel Gold Race wordt op zondag 17 april 2016 verreden. Deze Nederlandse World Tour Klassieke bestaat sinds 1966 en wordt gekenmerkt door de vele klimmetjes en het eindeloze draaien en keren door het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

De toerversie zal verreden worden op zaterdag 16 april. 

Meer informatie

8,9,10,15,16,17 juli

André Rieu's zomeravondconcerten

André Rieu is terug in Maastricht! Geniet van André’s zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht! In juli 2016 geeft André voor alweer het twaalfde jaar op rij zijn geliefde concerten.

Meer informatie