Omgeving

Omgeving

Evenementenkalender

Verwachte evenementen en activiteiten:

t/m 31 augustus

"Van Salvador to Dali"

Een unieke tentoonstelling in de ruimte van het treinstation Guillemins - Luik. Deze grandioze expositie is een volwaardig kunstwerk waarbij elke bezoeker wordt ondergedompeld in een aparte, unieke en fascinerende wereld.

Meer informatie

2 april - 11 september 

Haute-à-Porter - Modemuseum Hasselt

Van 2 april tot en met 11 september 2016 presenteert Modemuseum Hasselt ‘Haute-à-Porter’, gecureerd door de internationaal gerespecteerde modeontwerper, journalist en fotograaf Filep Motwary.

Meer informatie

1 mei - 16 september 

Collectie Traces et Tracés - Kruisherenhotel Maastricht 

Het Kruisherenhotel Maastricht is vanaf 1 mei het fraaie decor van de collectie van Traces et Tracés - Sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed. 

De collectie presenteert een uiterst kleurrijk en gevarieerd beeld van een halve eeuw Frankrijk, gefotografeerd, geschilderd en opgetekend vanuit een geheel eigen invalshoek die bij velen nostalgische gevoelens zal oproepen.

Meer informatie

t/m 25 september 

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2016

Kunst in Valkenburg (KIV) opent voor de 9e keer haar deuren. Traditioneel vindt KIV Inside plaats t/m Paasmaandag 28 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

De expositie op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV Outside start ook op 12 maart en loopt de hele zomer door t/m 25 september 2016.

Meer informatie

25 - 28 augustus 

Preuvenemint 2016: op eur gezoondheid!

De gastronomische hoofdstad Maastricht zindert weer van genot, want dan wordt voor de 35e keer het Vrijthof omgebouwd tot het grootste open lucht restaurant van Nederland! Kom ‘preuve’ bij de stands van de 28 deelnemers en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies!

Meer informatie

26 augustus - 4 september

Cultura Nova 

Cultura Nova presenteert van 26 augustus tot en met 4 september een programma vol passie, verwondering en spektakel. Er zijn 176 activiteiten met theater, muziek, dans en beeldende kunst op bijzondere locaties in Heerlen en omgeving. Het programma biedt acts van wereldniveau naast unieke coproducties met jonge makers uit de regio. 

Meer informatie

10 - 11 september   

Open monumentendag

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Ook landgoed Château St. Gerlach opent haar deuren. 

Meer informatie