Omgeving

Omgeving

Evenementenkalender

Verwachte evenementen en activiteiten:

t/m 31 augustus

"Van Salvador to Dali"

Een unieke tentoonstelling in de ruimte van het treinstation Guillemins - Luik. Deze grandioze expositie is een volwaardig kunstwerk waarbij elke bezoeker wordt ondergedompeld in een aparte, unieke en fascinerende wereld.

Meer informatie

2 april - 11 september 

Haute-à-Porter - Modemuseum Hasselt

Van 2 april tot en met 11 september 2016 presenteert Modemuseum Hasselt ‘Haute-à-Porter’, gecureerd door de internationaal gerespecteerde modeontwerper, journalist en fotograaf Filep Motwary.

Meer informatie

10 april - 7 augustus 

Mies & de erfenis van het modernisme - SCHUNK*

Een expositie gewijd aan de toekomst van modernistische architectuur, met de focus op vijf internationale meesterwerken én het modernistisch erfgoed van Heerlen en de regio Parkstad.

Meer informatie

1 mei - 1 september 

Collectie Traces et Tracés - Kruisherenhotel Maastricht 

Het Kruisherenhotel Maastricht is vanaf 1 mei het fraaie decor van de collectie van Traces et Tracés - Sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed. 

De collectie presenteert een uiterst kleurrijk en gevarieerd beeld van een halve eeuw Frankrijk, gefotografeerd, geschilderd en opgetekend vanuit een geheel eigen invalshoek die bij velen nostalgische gevoelens zal oproepen.

Meer informatie

t/m 25 september 

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2016

Kunst in Valkenburg (KIV) opent voor de 9e keer haar deuren. Traditioneel vindt KIV Inside plaats t/m Paasmaandag 28 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

De expositie op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV Outside start ook op 12 maart en loopt de hele zomer door t/m 25 september 2016.

Meer informatie

25 juni

Roby Lakatos & Ensemble 

The Daily Telegraphe noemde hem ‘The fastest-fingered fiddler in the world’. Zigeunerviolist Roby Lakatos speelde zes jaar geleden tijdens een legendarisch concert de sterren van de hemel in het openluchttheater. Nu is hij terug, met zijn vijfkoppig Hongaars zigeunerorkest.

Meer informatie

3,5,8,10 juli

Zevenjaarlijkse Kroningsfeesten - Tongeren

Reeds in 2013 zijn de Tongenaren begonnen met de voorbereiding van de achttiende Kroningsfeesten. 3.000 Tongenaren (Tongeren telt 30.000 inwoners!) zullen tijdens de Kroningsweek viermaal een Kroningsprocessie vormen en evenveel keren een avondspel opvoeren op een groot podium op de Grote Markt van Tongeren.

Meer informatie

8,9,10,15,16,17 juli

André Rieu's zomeravondconcerten

André Rieu is terug in Maastricht! Geniet van André’s zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht! In juli 2016 geeft André voor alweer het twaalfde jaar op rij zijn geliefde concerten.

Meer informatie

9 juli 

Jp & the seeger session band 

Een opzwepende mix van Americana, folkrock, New Orleans Jazz en gospel; voor minder doet JP & The Seeger Session Band het niet. Geïnspireerd door Bruce Springsteen en zijn Seeger Sessions presenteren de Seegersisters en Seegerhorns onder leiding van zanger/gitarist Jan Piet de Klerk (JP) hun Freedom Express Tour

Meer informatie

 juli 10

Concert Symfonieorkest Avanti - Château St. Gerlach

Symfonieorkest Avanti geeft wederom een openluchtconcert bij Château St. Gerlach op zondag 10 juli om 11.30 uur.

Meer informatie

10 juli 

Italian Street Food Festival 
Samen met Italian Entertainment organiseren wij op zondag 10 juli a.s. op landgoed WinselerHof een gezellige markt waar je verrast wordt door de culinaire creaties van diverse food trucks.

Meer informatie

28 juli  

Micheline van Hautem met a la carte

Voor de pauze het voorgerecht met een greep uit de chansons van Brel, Piaf en Trenet. Na de pauze het hoofdgerecht, waarbij het publiek een keuze mag maken uit een menulijst van liederen geselecteerd uit de diverse cd’s van Micheline en haar vaste begeleider, gitarist Erwin van Ligten.

Meer informatie

31 juli

Meet the Beezzz

Maak tussen 12.00 uur en 16.00 uur kennis met de bijenvolken van landgoed Château St. Gerlach. U krijgt uitleg over de bijen en ziet hoe honing gemaakt wordt. Vrij toegankelijk.

Meer informatie

11 - 21 augustus

Orlando Festival

Het Orlando Festival & Concours viert in 2016 zijn 35-jarig bestaan met 13 avondconcerten op diverse locaties in de Euregio en 10 namiddagconcerten op Rolduc in Kerkrade. De zowel in bezetting als in repertoire sterk gevarieerde en aantrekkelijke programma’s bieden voor elk wat wils.

Meer informatie

19 augustus 

Festa Italiana - WinselerHof

Ons jaarlijks Italiaans feest met live muziek! Bij aankomst serveren wij een glas Prosecco. Aansluitend geniet u van het 3-gangen buffet met Italiaanse gerechten uit de keuken van Restaurant Pirandello, Italiaanse wijnen, water, frisdrank en bier zijn inbegrepen tot 1.00 uur.

Meer informatie