Omgeving

Evenementenkalender

Verwachte evenementen en activiteiten:

16 oktober - 31 januari 2016

Expositie keramiek in de kunst,  CERAMIX van Rodin tot Schütte

In samenwerking met Cité de la céramique (Sèvres – F) en la Maison Rouge (Parijs – F) presenteert het Bonnefantenmuseum van 16 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016 onder de titel CERAMIX een tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars. 

Meer informatie 

12 november - 28 februari 2016

Deel 2 van de serietentoonstelling LICHT

Dansende lampen, lampen die bellen blazen, lampen die reageren op ademhaling en lichaamsbeweging, de oscar-genomineerde film "The Origin of Creatures" door Floris Kaayk... Het belooft weer een bijzondere expositie te worden. 

Meer informatie

13 november - 3 januari 2016

Kerststad Valkenburg 

Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn al jarenlang op een speciale manier met elkaar verbonden. Gedurende de donkere dagen verandert Valkenburg in een sfeervol kerststadje. Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, engelenhaar en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. 

Meer informatie

20 november - 23 december 2015

Kerstmarkt van Aken

Elk jaar opnieuw toont de kerstmarkt van Aken zich van haar mooiste kant met haar uniek kader in het authentieke oude stadsgedeelte van Aken.

Beleef een sfeervolle ervaring die wereldwijd niet te evenaren is.

Meer informatie

28 november-   29 december

Magisch Maastricht

Het fonkelt, het schittert, het sprankelt: de stad Maastricht staat ook dit jaar weer in december in het teken van Magisch Maastricht. 

Voor meer informatie                

1 december - 20 maart 2016

Fototentoonstelling 'La famille' - Alain Laboile

Centre Céramique kondigt met trots deze fototentoonstelling aan. De zwart-wit foto’s van Alain Laboile (Bordeaux, 1968) fascineren. Ze zijn tijdloos, universeel en herkenbaar. De foto's van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed en verlangen op.

Meer informatie

5 december

Unconventional Wardrobe on tour

Shop op zaterdag 5 december 2015 in de pop-up store van Unconventional Wardrobe in ons hotel een onderscheidende en hippe kantooroutfit. 

Het aanbod bestaat uit een unieke selectie zakelijke kleding van upcoming Nederlandse en Scandinavische designers. Een uitgebreid assortiment volledig gericht op de werkende vrouw.  

Meer informatie

13 december 

Winterse wandeling

Camille Oostwegel neemt u mee voor een rondleiding over het landgoed van Château St. Gerlach. Om op te warmen serveren wij tijdens een korte tussenstop een glas glühwein. 

De rondleiding wordt afgesloten met een miniconcert van het koor Belcanto-Resonance. Het concert is ook zonder rondleiding te bezoeken. Vrij toegankelijk, reserveren op voorhand. Aanvang rond 16.00 uur

Meer informatie en reserveren

26 december    

Kerstconcert Solo Voci

Château St. Gerlach organiseert samen met het zangensemble Solo Voci een prachtig kerstconcert op tweede kerstdag om 15.00 uur in de St. Gerlachuskerk van Houthem - St. Gerlach. 

Het concert is gratis toegankelijk. Wilt u zeker zijn van een zitplaats, dan kunt u een kaartje afhalen bij de hotelreceptie van Château St. Gerlach (rode gebouw).

23 t/m 31 januari 2016

BRAFA Brussel

De Brussels Art Fair (BRAFA) is één van de toonaangevende kunst- en antiekbeurzen van Europa. De beurs biedt een mooie mix aan kunst en antiek van de Bronstijd tot de 21ste eeuw. Hier vindt u een smaakvol interieur met vintage meubelen en moderne kunst naast een kabinet vol archeologische vondsten en een presentatie van Oude Meesters. Verrassend is ook het aanbod primitieve kunst, oude en moderne tapijten, curiosa en werk van beroemde striptekenaars. Vanwege het vriendelijke, intieme formaat is de kunstbeurs in een paar uur tijd uitstekend te bekijken en belopen.

Meer informatie